top of page

Absolutní vítězové v soutěži PHOTOBASE 2023

Soutěž v digitální fotografii PHOTOCONTEST je součástí rozsáhlého vzdělávacího projektu PHOTOBASE určeného studentům středních škol a žákům 2. stupně základních škol celé České republiky. PHOTOBASE, jehož organizátorem je Gymnázium Oty Pavla v Praze 5, zahrnuje celorepublikovou fotografickou soutěž PHOTOCONTEST zakončenou výstavou v Novoměstské radnici a letní školu fotografování PHOTOCAMP ve spolupráci s firmou Nikon. Projekt probíhá pod záštitou Magistrátu hlavního města Prahy. Letošního ročníku se účastnilo 464 studentů ze 62 škol celé České republiky. Odborná porota ohodnotila 1523 soutěžních fotografií (480 ZŠ a 1043 SŠ) a pracovala v tomto složení: Ivan Látal, Jan Neubert, Ivan Bárta, Pavlína Krupová a Zdeňka Veselá. Výstava nejlepších fotografií 11. ročníku soutěže PHOTOCONTEST se uskuteční od 29. března do 13. dubna 2023 denně (kromě pondělí) od 10 do 18 hod., Novoměstská radnice, Karlovo nám. 1/23, Praha 2. Více informací najdete na www.photobase.cz


Vítězové jednotlivých kategorií, kteří obdrží diplom a věcné ocenění

SŠ - I. Mosty

1. místo Kristýna Novotná, Integrovaná střední škola technická, Mělník „Trojský most"

2. místo Petr Souček, VOŠ a SPŠ dopravní, Mastná 18, Praha 1, „Most pod Vyšehradem" 3. místo Ondřej Hanisch, VOŠ zdravotnická a SŠ zdravotnická, Ústí nad Labem, „Labská harfa"

SŠ - II. Práce

1. místo Jan Jurásek, Střední průmyslová škola polytechnická, Zlín „Broušení skla"

2. místo Gabriela Kozubíková, Střední škola oděvní a služeb, Vizovice „Hospodář"

3. místo Jana Stojaníková, Střední škola oděvní a služeb, Vizovice, „Z tradic našich předků"

SŠ - III. Symetrie, asymetrie

1. místo Gabriela Graclíková, Střední škola Brno, Charbulova 106, Brno, „Kvetoucí zázrak" 2. místo Barbora Skácelová, Střední škola oděvní a služeb, Vizovice, „(A)symetrický sloup" 3. místo Adéla Surovcová, Střední škola oděvní a služeb, Vizovice, „Lucius"




64 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page